A Belvárosi Gyülekezet vezetői ismét előálltak egy prófétai látással

Az Agapé hálózathoz tartozó Belvárosi Gyülekezet pásztora, Dombó Zsolt, valamint a gyülekezet prófétai csapatának a vezetője, Eyassuné Mária, egy videóüzenetben beszél egy nagyszabású látásról, amelyben a magyarországi eklézsiára vonatkozó üzeneteket és meglátásokat adnak át, elsősorban a 2019-es évre vonatkozóan, de azon túlmutatóan is. A vezetők nem először állnak elő ilyen üzenettel, amire nyilván kaptak már hideget, meleget egyaránt, amely reakciók sajnos sokszor nélkülözik a részletesebb megvizsgálást és a józan igei szemléletű kiértékelést.

A próféciákkal kapcsolatban tudjuk, hogy az újszövetségi hívőknek, mint szellemi embereknek felelőssége mindent megvizsgálni, ezekből azt, ami jó, meg kell tartanunk, ami pedig rossznak látszik, attól őrizkednünk kell. (1Thesszalonika 5:20-22)

Érdekes megfigyelni a videón elhangzott mondanivalóban a végighúzódó szimbolikus nyelvezetet, amit az Úr rendszeresen használ a Szentírásban is, mind a prófétáknál, mind Jézus tanításainál. Ezt nem csak a szellemileg nehezen hallók megszólítására tette, hanem a tanítványai épülésére is – azzal a különbséggel, hogy akik Jézus tanítványaiként éltek, azoknak „megadatott”, hogy megkapják a magyarázatot is. (Lásd Máté 13)

Nos, íme a videó, mindenki maga vizsgálja meg a hallottak alapján, hogy mi mindent lát az Úr üzenetének, illetve az Úrtól kapott meglátásnak, bölcsességnek, jó tanácsnak, figyelmeztetésnek vagy éppen bátorításnak: